anttihalinen

Katalonia/Suomi 2

El Nacional- lehti on kirjoittanut lisää Suomen Barcelonan kunniakonsulin potkuista, joten täydennän edellistä juttuani.

Kunniakonsuli Albert Ginjaume on Barcelonan konsulikunnan pääsihteeri ja tässä ominaisuudessa kutsui Merce Conesan yhteisillalliselle konsulien kanssa. Tapaamisessa ei lehden mukaan puhuttu mitään Katalonian poliittisesta tilanteesta paitsi tilaisuuden viimeisessä kysymyksessä, johon Conesa oli vastannut mielipiteidensä mukaan, ja nehän ovat itsenäisyyspuolueiden kannan mukaisia. Siitä Espanjan ulkoministeriön raivo.

 Ulkoministeri Alfonso Dastis painosti El Nacionalin mukaan jo ennen illallista Suomen suurlähettilästä erottamaan Ginjaumen, jatkoi painostusta illallisen jälkeen ja lehden mukaan suurlähettiläs taipui painostuksen edessä välttääkseen diplomaattisen kärhämän Espanjan kanssa. Tämä siis lehden tietojen mukaan.

Ginjaume on ollut Suomen kunniakonsulina Barcelonassa yli kuusi vuotta ja saanut Suomen korkeimman ulkomaalaisille myönnettävän kunniamerkin. Ja nyt näyttää ansioitunut konsuli saavan ansioistaan kenkää.

Eikä hän ole ainoa. Lokakuussa 2016 latvian kunniakonsuli koki myös kovia. Espanjan hallitus eväsi häneltä konsuliakreditoinnin, koska hänen väitettiin pitäneen toimistossaan Katalonian itsenäisyysmielisten lippua ns. esteladaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat