anttihalinen

Stubbin trollitehdas

Iltalehden Tommi Parkkosen Näkökulma-kirjoitus valehtelevista ministereistä(Valehtelijoiden klubi 28.11. netissä)oli kuin raikas tuulahdus synkkään marraskuuhun: kerrankin toimittaja kutsui asioita niiden oikealla nimellä eli valehtelu on valehtelua eikä muunnettua totuutta tai virheiden oikomista ja ties mitä muuta.

 Parkkonen nosti ensiksi tikun nokkaan valtiovarainministeri Stubbin ja todella syystä. Stubb on politiikkaan tulonsa jälkeen koko ajan hokenut, että hän edustaa uutta politiikkaa, uudenlaista tapaa tehdä politiikkaa, avointa, rehellistä, aivan toisenlaista kuin menneillä vuosikymmenillä oli tapana.

Kaiken tämän jälkeen Stubb tulee eduskuntaan ja valehtelee kansanedustajille päin naamaa hallintarekisterijärjestelmän kannatusluvut. Katsokaa tv-kuvaa ylimielisestä Stubbista, joka vääntää mustaa valkoiseksi ilmeisesti luottaen siihen, että kaikki menee taas läpi ilman ongelmia. Veikko Vennamo olisi Stubbin arvostelemilla vuosikymmenillä kutsunut moista venkoilua "pelin politiikaksi".

Koko hallintarekisterisotku on oiva esimerkki demokratian halveksimisesta. Stubbin johtama ministeriö ajaa muutosta kuin käärmettä pyssyyn, jättää oman vero-osastonsa kriittisen lausunnon pois loppualusunnosta, käyttää ns.luottotoimittajiaan levittääkseen omaa disinfromaatiotaan ja kaikki tämä poliisin, syyttäjän ja verottajan varoituksista huolimatta.

Luottotoimittajiin turvautuminen väärän informaation levittämiseen toi mieleeni automaattisesti varsinaisen disinfromaation sylttytehtaan Pietarissa, jota muistaakseni Stubb ja kumppanit ovat kovasti arvostelleet ja syystäkin. Nyt näyttäisi siltä, että Stubbin johtamaan ministeriöön on perustettu ainakin pienimuotoinen trollitehdas ajamaan herra ministerille mieluisia asioita ja esittämään ne myönteisessä valossa.

Näistä luottotoimittajista on lukemani perustella ministeriössä oikein lista. Nimet pitäisi nyt ehdottomasti julkaista, vaikkapa otsikolla Stubbin trollit, jotta tietäisimme, ketkä levittävät Stubbin ja hänen  johtamiensa virkamiesten propagandaa. Tässä sitä ollaan:"uudenlaista" politiikkaa ajava Stubb turvautuu tarvittaessa täysin putinilaisiin menetelmiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten olisi jos lähdettäisiin purkamaan tätä Stubbin problematiikkaa hallintarekisteristä siitä että valtionvarainministeriö julkaisisi kaikkien viranomaistahojen antamat kirjalliset lausunnot. Nythän ministeriö on vain laatinut jonkinlaisen yhteenvedon, joka luonnollisesti perustuu virkamiesten omiin näkemyksiin lausunnoista.

http://vm.fi/documents/10623/1096506/Lausuntoyhtee...

http://vm.fi/arvopaperisailytys

Miksi on salattu nuo lausunnot, vaikka aiemmin on lausuntoja julkaistu netissä kansalaistenkin luettavaksi?

Ministeri Stubbin luottamus ei ole kadonnut pääministeri Sipilän silmissä mihinkään, joten turhaanpa oppositiossa räksytetään.

Edit. Lisätään viimeisin uutinen MTV:n saralta; http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-uu...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman tukijärjestelmää ylläpidetään ko. trollauksella. Poliittinen virhe on mahdollista korjata poliittisella päätöksellä kun huomataan seurauksena tulevat sähkön loppumiset tyynellä ilmalla.
Nyt tulokset ovat näkyvillä, sähkön vajeriski on kriittinen. Jos vain tuulisähkö saa kolminkertaisen sähkön takuuhinnan valtiolta, muita tuotantomuotoja ei kannata pitää enää mukana jos häiriköijä työntää tuulisähköä ennakoimattomasti verkkoon aina kun tuuli voimistuu valtiontakuu hinnalla.

Erkki Krogerus

Kyllähän tälläisesta toiminnasta muissa maissa olisi jo joutunut ministeri eroamaan, muttei Suomessa. On kummallista, että pääministeri antaa tämän tapahtua, mutta taitaa hänelläkin olla oma lehmä ojassa. Stubb on ajanut tätä asiaa ja ministeriö on pimittänyt asiaa. Ja asia huipentui eduskunnalle valehteluun, pitäisi eduskunnan antaa miehelle epäluottamuslause. Jos oltaisiin demokratiassa niin, hän saisi epäluottamuslauseen, muttei epädemokraattisessa Suomessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Demokraattisessa Suomessa oikeistolainen kansa on äänestänyt eduskuntaan ylivoimaisen oikeistoenemmistön, joka tukee oikeistohallitusta. Ei siinä mitään epädemokraattista ole.

Länsi-Euroopassa tuollainen ministeri olisi tietenkin ymmärtänyt erota itse, kun puolueella ilmeisesti olisi vaihtoehtojakin tarjolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä linkki alustuksessa mainittuun Parkkosen kirjoitukseen:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112820745174_u...

Huomiot ovat tärkeitä ja hauskoja. Olen kaikista mainituista ministereistä Parkkosen kanssa samaa mieltä.

Viimeistä virkettä en kuitenkaan ymmärrä: "Jossain länsimaisessa oikeusvaltiossa tilanteeseen olisi jo puututtu." Mikä passiivi tuo on? Jumalako olisi puuttunut? Ei muuta valtijaa, ei luojaa. Sitä saa mitä tilaa. Riemuidioottikansa äänestää oikeiston valtaan ja saa valehtelijahallituksen. Oppiiko se jotakin? Katsotaan seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta puhut, minuakin aina ihmetyttää tuo lause, että jossain muualla tilanteeseen olisi puututtu, ja sekin on totta, että kansa sai juuri sellaiset päättäjät, jotka vaaleissa halusivat, lapsellista rutinaa seuraa aina vaalien jälkeen.

Ei voi äänestäjä olla oikeasti niin tyhmä, että jos äänestää kolme oikeistopuoluetta suurimmaksi puolueeksi, ja sitten hallitus tekee oikeistolaista poilitikkaa, niin sitä sitten kauhistellaan täälläkin. Pitäis varmaan olla joku pääsykoe, ettei kaikki vatipäät pääsisi äänestämään. :)

Nyt tietysti joku sanoo, että vaalilupaukset olivat ihan muuta, varsinkin persuilla, tämä argumentti osoittaa juuri äänestäjän tietämättömyyden, aina voi puhua ennen vaaleja ihan nitä tahansa, ei niitä pidä uskoa. Jos kokoomus lupaa ajaa työläisen asiaa ennen vaaleja, ja joku vielä sen uskoo, niin ei siitä saa syyttää kuin itseään.

Ja persuista vielä, sehän on arvokonservatiivinen puolue, ja Soini ihailee Thatceria, eli tällainenko puolue olisi köyhän asialla?

Hävetkää äänestäjät, sitä saa mitä tilaa. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa on äänestäjillä hiukan järkeä, mutta oikeasti tähän en usko, kun se Stubb on niin ihqu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset