anttihalinen

Guggelin PR-toimisto-Helsingin Sanomat

Antti Koskela oli kirjoittanut blogissaan jo niin hyvän ja paikkansapitävän kommentin Guggenheimin nykytilanteesta, että ajattelin tyytyä siihen ja jättää kirjoittamisen tällä kertaa väliin.

 Mutta ehkä kuitenkin muutama rivi. Tuskin oli kaupunginhallituksen päätös tonttivarauksesta tullut julkisuuteen, kun jo asiassa lipsuttiin Guggelin hyväksi. Säätiö oli vakaasti luvannut, että se maksaa koko arkkitehtikilpailun, ja nyt ilmeneekin, että se on hakenut valtiolta tukea. Ja tietysti kokoomuksen elinkeinoministeri menee sitä lupaamaan. Näin se alkaa parinsadan miljoonan euron kuppaaminen valtiolta ja kaupungilta.

Helsingin Sanomat on sitten aivan oma lukunsa Guggenheimin nykyisenä PR-toimistona. Tänään koko aukeaman juttu, johon oli löydetty vain myönteisesti suhtautuvia arkkitehteja; se ainoa kriittinen arkkitehti löytyi  mielipideosastolta.

Hesarin toimittaja ei sanonut sanaakaan siitä, että Guggenheim petti heti lupauksensa maksaa arkkitehtikilpailu kokonaan itse.

Jutussa sitten erillisessä ikkunassa toistetaan täysin Guggelin tekemät arviot kustannuksista ja taloudellisista vaikutuksista panematta lähdettä näkyviin. Sitä on tapana sanoa huonoksi journalismiksi, mutta Hesarihan onkin tässä asiassa unohtanut journalismin jo ajat sitten ja toimii lähinnä säätiön PR-toimistona.

Jos se pytinki joskus rakennetaan, niin vuorenvarmasti 130 miljoonaa ei riitä eikä vuosittainen kävijämäärä yllä jatkuvasti 550 000:aan, jos koskaan.

Tuuliviirivihreät ovat kai kokoomuksen puisto-osastona saaneet lupauksen joistakin lehmänkaupoista tulevaisuudessa taipuessaan huonoin perustein kannattamaan tonttivarausta. Siinä olisi Hesarin tutkiville toimittajille sopiva kohde selvittää, mitä poliittisia kauppoja on tehty, mutta eipä taida sellaista tarinaa syntyä PR-toimistolta.

 Perusongelmahan tässä ei ole muuttunut millään lailla Guggelin ensimmäisen esityksen jälkeen vihreiden väitteistä huolimatta: se, että suomalaisten veronmaksajien pitäisi nykyisissä ja tulevissa niukan euron oloissa rakennuttaa yksityiselle säätiölle museorakennus kovaan hintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Alexius Manfelt

Antti hyvä, Hesarile valittiin hiljan uusi päätoimittaja, entisen saatua potkut. Olisin olettenut, että Kius Niemi olisi tuonut jotain uutta ja tuoretta lehdeen. Vaan olen pettynyt, vaikka fiksuna olen häntä pitänyt. Samat Kukkelijutut ja Brysselin ylistysjutut van jatkuvat.

Kohtaa pitää äänestää ennemmin paholaista kuin esim. Vihreitä tai RKPtä, Kokoomuksesta puhumattakaan. Menee mieli vakavaksi.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Voisi kysyä, että miksi vanha sai potkut ja miksi uusi ei ole uutta ja tuoretta tuonut? Koska eihän päätoimittaja oikeasti päätä, hän vain valvoo yrityksen linjaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Jos se pytinki joskus rakennetaan, niin vuorenvarmasti 130 miljoonaa ei riitä..." Aivan niin! Täällä Suomessa on tuskin koskaan vastaavan kokoista, ja ei pienempääkään, hanketta toteutettu niin, että budjetti pitää. Ylitys voi olla moninkertainen. Kuka maksaisi ylityksen tässä Guggenheim-hankkeessa? Veronmaksajat!
Koko hanke on, kaikkine koukeroineen, mieletön!

Toimituksen poiminnat