anttihalinen

Guggeli Sirén vauhdissa

Vesa "Guggeli" Sirén näyttää kihdyttävän vauhtiaan, mitä lähemmäksi tullaan Helsingin kaupunginhallituksen kokousta, jossa pitäisi päättää tontin varaamisesta arkkitehtuurikilpailun ajaksi.Kiinteistölautakunta vastusti ajatusta, mutta se ei guggeli-Siréniä mitenkään häiritse.

 Kolme sivua propagandaa Hesarin kulttuurisivuilla ilman toisen osapuolen, siis vastustajien, kuulemista on melkoinen saavutus, kirjoitus, jolla ei journalismin kanssa ole juuri mitään tekemistä.

Jutussa Sirén toistaa kaikki kliseet asiasta tällä kertaa säätiön johtajan suulla. Tämä muistuttaa muun muassa Bilbaon Guggenheimista ja sen menestyksestä. Uskomatonta, että tuosta jaksetaan jatkuvasti muistutella. Eräs museon puolustaja sanoi jokin aika sitten YLE:n ajankohtaisohjelmassa, että Bilbaon museossa on jatkuvasti  ollut vuosittain yli miljoonaa kävijää; puhui sinisin silmin potaskaa.Ei ole onnistunut museo kuin pari kertaa ylittämään rajan.

Eihän Bilbao ole edes vertailukelpoinen Helsingin kanssa. Hei haloo, Espanjassa on noin 9 kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa; turisteja maassa käy monta monituista kertaa enemmän kuin Suomessa, joten niistä määristä riittää kävijöitä jopa Bilbaon museoon.

 Herra Armstrong muistuttaa Sirénin mukaan myös laskelmista, joiden mukaan museo tuottaisi veronmaksajille voittoa. Tietääkseni asiasta on tehty vain yksi laskelma, sekin Guggelin kustantama, joten tuloskin oli sen mukainen. Mutta ennen kuin pääsisimme nauttimaan niistä voitoista, pitäisi Helsingin kaupungin ja Suomen valtion panna parisataa miljoonaa rahaa yksityisen museohankkeen tukemiseen. Ei kiitos.

Ja sitä paitsi kun rahaa on vähän tai ainakin meille niin toitetaan joka päivä, niin kyllä guggeli-museo ja lastensairaala todella sulkevat toisensa pois, ainakin näinä aikoina, vaikkei niiden vertaileminen keskenään olekaan kovin hedelmällistä. Jos julkiselta puolelta ei riitä rahaa tarpeeksi siihen sairaalaan, niin miten sitä sitten riittäisi museoon.

Vielä lopukksi viittaus edelliseen samaa aihetta koskevaan kirjoitukseeni. Milloinhan Sirén huomaa, että Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on todennut, ettei julkista rahaa pidä museoon laittaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Meneeköhän Helsingiltä kohta "tilaisuus" niin kuin mr. Armstrong vielä muutama kk sitten arveli...

Paljonko muuten Sirenin 3 sivua Hesaria maksoi? Onx tiatoo?!?

Käyttäjän anttihalinen kuva
Antti Halinen

En tiedä, mitä Hesarissa mahtaa kolmen koko sivun mainos nykyisin maksaa. Todennäköisesti muutaman kymppitonnin.
Guuggenheim on sikäli "onnellisessa" asemassa, ettei sen tarvitsee mainostaa asiaansa, siis itse maksamalla.
Hesari ja guggeli-Sirén hoitavat homman säätiön puolesta ihan ilmaiseksi. Jokin aika sitten Sirén kävi oikein Yhdysvalloissa jututtamassa muistaakseni säätiön varatoimitusjohtajaa ja kyseli yhtä pehmeitä kuin nytkin Amstrongilta.
Vähän sen jälkeen Hesari pani asialle taloustoimittajansa Jyri Hännisen, joka oli löytänyt Matkailu-ja ravintola-alan pomon kehumaan museon tuomia etuja sen kummemmin niitä perustelematta. Hännistä olen pitänyt hyvänä ja kriittisenä taloustoimittajana, mutta tuo juttu osoitti hyvin todeksi vanhan sanonnan vaikkapa malliin " sitä kuusta kuuleminen, jonka alla asustat"vai miten se nyt menikään.
Olen 40 vuoden toimittajaurani aikana nähnyt Hesarin ajavan monenlaisia asioita kuin käärmettä pyssyyn, mutta tämä guggeli-homma on kyllä härskeimmästä päästä.Ja toimittajat unohtavat totaalisesti vanhan viisauden ja journalismin vaatimuksen toisen osapuolen kuulemisesta. Sama laulu on muuten ollut myös Hesarin EU-uutisoinnissa, yhtä Brysselin nuolemista vuodesta toiseen.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Monelta on mennyt jo mieleenkiinto mediaa kohtaan, kun tuputetaan vain sitä "totuutta" mikä on "sanomapajan" intressi.

Tutkiva journalismi varmaan kielletään kohta?!?

Onneksi on SOME, siellä on valppaita kansalaisia ja määrä senkus kasvaa!

Toimituksen poiminnat